Om Spelet »

cybertown garanterar en adrenalinpumpande & beroendeframkallande spelupplevelse

Varje spelare utrustas med en sensorförsedd väst på kroppen och ett laservapen. Spelet sker på vår arena som är 600m² i 2 plan. Arenan består av ramper, trappor, broar och labyrinter och är utformad på ett sådant sätt att man kan bli träffad överallt. Det finns med andra ord ingen säker yta.

Målet med spelet är att träffa sina motståndare så många gånger som möjligt. Varje träff ger poäng och registreras. En dator håller reda på poängen och i slutet av spelet presenteras dom på en skärm ute i lobbyn. Dessutom får varje spelare ett resultatpapper med statistik och poäng utskrivet.

Ett standard spel är 15 min långt och upp till 30 personer kan spela samtidigt. Det går antingen att spela alla mot alla eller lag. Vid lagspel går det att spela upp till 6 lag, dessutom finns olika spelformer där olika mål ska uppnås.

Utrustningen »

Solo / Team Briefing »

Dom två vanligaste spelformerna är Solo eller Team. Nedan följer instruktioner samt spelregler för dessa två spelformer.

Vapnet måste hållas med 2 händer och har utöver avtryckare en gul knapp fram. Gula knappen måste tryckas in annars går det inte att skjuta.

Varje väst och vapen är utrustad med LED Dioder, vid dessa sitter träffytorna. Blir en spelare träffad registreras träffen och västen vibrerar samt låter. Som straff blir den spelaren avstängd från spelet i 6 sek. Under den tiden kan han/hon inte skjuta eller bli träffad. Efter 6 sek kan spelaren kan återigen skjuta och bli träffad.

Under spelet lyser LED Dioderna i den lagfärgen spelaren tillhör. En spelare kan tillhöra antingen det gröna, röda, gula, blåa, rosa eller ljusblå laget. I ett Team spel går det inte i normala fall att träffa sina lagkamrater, inget händer om man råkar skjuta på dom.

På arenan finns det 4 st s.k. PODs. När en spelare befinner sig framför en POD aktiveras den. När en spelare skjuter en POD kan han/hon få extra poäng samt en vapenfunktion under en begränsad tid. Man måste skjuta den 2 gånger med 3-5 sekunders mellanrum. Efter det att en POD är träffad av en spelare stängs den av i 60 sekunder. Olika PODs ger olika vapenfunktioner samt ger olika mycket poäng.

Nedan följer en lista över dom vanligaste vapenfunktionerna.

  • Blast: Vapnet skjuter 4 skott varje gång avtryckaren är intryckt.
  • Stealth: LED:sen på västen släcks. Bra för smyga sig på motståndarlaget samt att röra sig på arenan oupptäckt.
  • Shield: Skyddar dig mot 5 träffar.
  • Spy: Ändrar färgen på dina LEDs till motståndarnas färg. Detta gör att du kan infiltrera fienden och skjuta dem i ryggen utan att de vet vad som händer-

Varje väst är utrustat med en display. På den visas kontinuerlig statistik under spelet samt vad som händer, t.ex. vem spelaren har träffat, var och vilken vapenfunktion spelaren har erhållit och hur lång tid den varar.

I ett vanligt spel har alla spelare oändligt med ammunition och liv. En spelare behöver därför inte kontinuerligt fylla på eller ladda sitt vapen.

Säkerhetsregler

Följande säkerhetsregler måste följas under pågående spel. Om någon av dessa regler bryts av en spelare varnas han/hon och följs av en utvisning. Spel sker på egen risk.

  • Spring inte.
  • Klättra inte.
  • Ligg eller kräla inte.
  • Ingen fysisk kontakt eller våld mot med- eller motspelare.

Vid eventuella problem med t.ex. spelare eller utrustning gå genast till västrummet och informera Cybertowns instruktörer.

Spelen kan börja och må bäste spelare vinna!

Frågor & Svar »

Vad är Cybertown?
Cybertown är en laserspelsarena. Du får en väst med elektroniska sensorer och ett vapen som skjuter (ofarliga) laserstrålar. Spelet går ut på att försöka träffa sina motståndare så många gånger som möjligt under ett spel. Träffar du någon får du poäng och blir du själv träffad får du lite minuspoäng och din utrustning stängs av i 6 sek. Under spelets gång håller en dator reda på poängen och när spelet är slut visas resultatet på en skärm. Dessutom får alla spelare ett resultatpapper med statistik och poäng.
Hur många lag finns det?
Det går att spela upp till 6 lag.
Hur stor är arenan?
Den är ca 600 kvm i 2 plan. Övervåningen är på ca 150 kvm och går som en balkong runt banan. Så det går alltså skjuta från en våning till en annan våning.
Måste man boka tid?
Nej, det går bra med drop-in men vi rekommenderar att ni bokar tid (framför allt på helgen). Det kostar inget extra.
Finns det en åldersgräns?
Nej. Men vi vill helst att barn under 7 år kommer i målsmans sällskap.
Syns laserstrålen när man skjuter?
Ja den syns mycket tydligt. Tillsammans med scen-rök blir lasern fullt synlig.
Gör det ont att träffas av lasern?
Nej, det känns inte och laserstrålen är helt ofarlig. Den håller sig inom de gränsvärden som SSI angivit.
Kan man bli medlem?
Ja. Då får man spela billigare. Om du vill bli medlem så säg bara till i kassan.